My heart, my soul, my joy & my happiness!

Thursday, January 14, 2010

Baju merah, Kenny Rogers dan Secret Recipe

Semalam saya pakai baju warna merah sebab nak dinner kat Kenny Rogers, buy 1 free 1 hanya pada 13/01/2010. Lepas kerja, kami ambil Adrianna dan Aleesya dan terus ke Giant Kota Damansara sebab nak makan Kenny Rogers kat situ. Perut dah berkeroncong tahap gaban. Sampai je depan Kenny Rogers, penuh dgn orang2 yg berbaju merah. Ramai. Kami pun dengan gigihnya beratur panjang. Tak lama kemudian, muncul staff Kenny Rogers membuat pengumuman bahawa next entry was roughly hanya 30 minit lagi sebab restoran penuh dan makanan baru served. Hmm... dengan perut yg semakin berkeroncong rasanya tak mampulah nak berdiri dan queue di situ sampai 30 minit lagi. Jadi dgn rasa hampa, kami pun berundur... dan decided nak makan Secret Recipe.

Lapar punya pasal, saya dan hsbd masing2 taknak share dgn Adrianna, so kami order 3 main course. Saya order lamb stew, cik abg order chicken cordon blue, untuk Adrianna kami order prawn macaroni cheese (favourite dia). Kebetulan, kalau beli 3 main course, dapat 1 percuma main course juga which is lowest among 3 main courses that we've ordered (pening skit nak paham, hehe...). Di antara lamb stew, prawn macaroni cheese dan chicken cordon blue, chicken cordon blue is the cheapest. So, dapatlah free chicken cordon blue... with a condition that mesti bayar pakai Amex. Ok la tu, tak dapat free quarter meal Kenny Rogers pun takpelah... Aleesya makan mashed potato yg came dgn lamb stew. Alhamdulillah *(^_^)* Balik terus tidur. Hmmm... "healthy lifestyle", kata husbandku... huhu

4 comments:

sya said...

healthy.. :D
suka makan juga kat kenny's.. tapi, yang kat JJ ni, suasananya terlalu bising. macam makan kat kedai mamak pulak... service pun tak best.. tunggu air sampai nak tercekik... huhu...

* ainul AB * said...

ni kat JJ Bukit Tinggi ke Sya? Aku penah mkn sekali je kat Kenny Rogers ctu... mase tu baru bukak... sedaplah foods dia, quality kat ctu ok... tp mase aku pegi tu peak hour, org ramai sgt2, servis pun kureng skit sbb tngok diorg kelam kabut.

Liza said...

healthy tang mana tu? tang poket or tang perut..kih..kih..

* ainul AB * said...

Kak Ija, 'healthy' in the sense of nak mengembangkan perut le... hehe... Lps makan tido... *(^_^)*