My heart, my soul, my joy & my happiness!

Wednesday, January 20, 2010

Adrianna dan Aleesya demam

Anak2 saya demam. Aleesya demam sejak 3 hari lepas. Petang semalam di saat suhu badan Aleesya mulai menurun, Adrianna pula yg demam. Aleesya mula hilang selera makan. Dia kurang minum susu, sangat kurang... Bubur nasi yg saya bekalkan pun hanya dijamah sedikit sahaja. Sakit tekak ke? Mata Adrianna pula berair, lemah, tak ceria. Selalunya masa dalam kereta, Adrianna akan menyanyi, menyanyi dan menyanyi setiap lagu yg keudara. Tapi malam tadi, Adrianna cuma baring dan tidur. Selepas ambil diorang di rumah babysitter, kami terus ke klinik. Ada red spot yg agak byk di dalam ruang tekak Adrianna dan Aleesya. Membimbangkan. Takut denggi atau coxsakie. Malam tadi kedua2nya merengek sepanjang malam which is tak pernah2. Aleesya tak pernah 'menolak' susu... tapi semalam semua dia taknak... susu badan pun tolak. Adrianna pula, suhu badan mencecah 38 darjah Celcius. Panas. Muntah. Adoyaiii. Pagi ni, suhu kedua2nya ok... hopefully ok la.

7 comments:

mama ariq said...

susah hatinya kalau anak2 demam ni...tak keruan kita di buatnya..... moga adriana n aleesya cepat sembuh

* ainul AB * said...

mama ariq, mmg susah hati sgt2. Dok teringat camnelah diorg kat rmh babysitter. Time kasih. Harap2 cepat baik.

wardah said...

Sabar ye ibu ainul...insyaAllah adrianna dgn aleesya akan sembuh. Tp, budak kecil memang kalau badan tak selesa susu pun tak nak.

* ainul AB * said...

wardah, aleesya 1st time mcm ni, selalunya klo demam ke ape ke, susu semacam je sukatannya, makan pun sedap aje. Tp kali ni selera dia drop sgt2 la... susut dah sikit. Adrianna pun tak lalu mkn, smlm bawak pegi KFC nak pujuk dia mkn, luak la jugak nasi ayam tu sikit + air milo... hehe... Thanks wardah, InsyaAllah ok la tu nnt...

ummubalqis said...

wah comelnya putri2 ainul ni. sume tembam2. geram tgk. skrg ni memag musim demam kot. balqis pn br baik demam. smg adrianna & aleesya cpt sht

Shemmi said...

emh..

inilah yg seronoknya mnjadi ibu mnjadi bapa..
bleh alami mcm2 rasa tatkala melihat anak2 membesar..takut, happy, risau, tak keruan, excited...haha...

hai mama Ainul!..
hehe..bleh ke panggil mcm ni..

^_^

* ainul AB * said...

ummubalqis, TQ2... tu la skrg ni musim demam kan.

Shemmi, TQ for stopping by. a'ah mmg seronok sgt tengok proses tumbesaran seorang manusia. Anak2 panggil saya 'ibu'... *(^_^)*