My heart, my soul, my joy & my happiness!

Monday, November 15, 2010

Penting tau ada insurans!

Alhamdulillah Aleesya dah discharged semalam. Kali ni 6 hari 5 malam kami berkampung di Damansara Specialist. Nurses kat situ dah kenal dah. Tiap kali masuk mesti ambik masa paling kurang 5 hari. Oh Aleesya, please ye... no more after this. Yang admitted masa raya puasa aritu pun belum claim lagi, ni dah datang claim baru pulak. Pengsan la ko Prudential. Oh ya, segala bil semasa admitted telah ditanggung sepenuhnya oleh Maybank. Terima kasih Maybank. Itu akan menjadikan suamiku lebih setia kepadamu. Maybank sangat baik hati sebab cover unlimited.

Claim Prudential tu untuk personal insurans, hospital allowance. Lihat betapa pentingnya ada insurans. Kita tak tahu apa yang akan berlaku pada anak-anak kita. Kami ambil insurans untuk anak-anak since mereka dalam pantang lagi. So, if anything happen, tak worry sangat. Bab bil memang tak risau pasal Maybank akan cover; company insurance. Pergilah hospital mana pun. Cuma bab personal expenses. Duit makan, fuel keta ulang-alik rumah-hospital, duit gaji ibu yg kena tolak sebab ambik unpaid leave sebab annual leave dah abis, entertainment untuk Aleesya sebab kena beli toys/bears kasi dia ceria sikit sebab tekurung dalam wad etc... tu semua kita claim la kat Prudential.. ngengenge...

Untung bukan? Hidup anda ditaja bila anda sakit.

Terpulang la insurans mana pun. Kena bayar RM100 je sebulan, but even for uncertain... tapi kalau anything happen, memang sangat berbaloi-baloi. Yang penting untuk education plan dia nanti sampai umur 18 tahun. Insurans Adrianna RM100, ayah RM150, ibu RM170... plus Aleesya RM100, total untuk sebulan, ermmm... boleh tahan...

Just sharing je...

Kalau admitted sehari, boleh claim RM300. Kalau seminggu = RM2100. Terpulang kepada polisi anda, macam suami saya boleh claim RM400 sehari. Kalau macam Adrianna dan Aleesya dah masuk hospital 8 kali, tiap kali masuk at least 5 hari. So, approximately dah earned RM... Memang dah cover duit premium insurans tu untuk bertahun-tahun.. sampai umur diorang 5-6 tahun FREE.

So, carilah mana-mana ejen insurans dan sign up la sekarang untuk anak-anak anda. Jangan nanti bila terhantuk, baru terngadah.

Oh ya, ni ejen Prudential pilihan kami, sangat berdedikasi dan jujur dalam kerjanya. En.Shukor ni kawan sepejabat saya masa kerja kat Dagang Net dulu, lepas tu dia resign dan buat full time Prudential. No handphone En.Shukor 019-2746911. Info boleh dibaca di website prubsn2u.

Oh ya, cakap pasal ejen, En.Shukor ni ejen insurans suami saya, Adrianna dan Aleesya. Bukan ejen saya. Kenapa pulak? Sebab saya yang mula-mula ambil insurans dulu, saya tak tahu yang En.Shukor ni ejen. Saya dah ambil dengan orang lain. My agent is the worst agent on earth. True. Pemalas dan pemalas dan suka tukar no telefon, jadi clients dia susah la nak call. Nak tukar ejen dia tak layan. Wah, sangat worst. Segala claim saya, saya usulkan kepada En.Shukor walaupun dia bukan ejen saya, tapi sangat baiklah sebab willing to help me. "Kalau ada anak lagi (InsyaAllah), kitorang ambik dengan ko lagi yer". Kembang semangkuk kah En.Shukor jika dia terbaca posting ini? Biarkanlah dia kembang dengan Mercedes barunya.

Again, just sharing je...

5 comments:

Liza said...

tak promote aku pun

* ainul AB * said...

oo ye ke? Insurans ape ek?

Adzriel AB said...

etiqa le... he..he..

* ainul AB * said...

ooo... wokeh

Anonymous said...

good post..semua orang harus ada perlindungan takaful/ins.