My heart, my soul, my joy & my happiness!

Thursday, April 14, 2011

Durian Oh Durian Lagi

Kat jalan Subang Bestari ni ada sorang pakcik jual durian. Duriannya semua sedap-sedap dan tak pernah mengecewakan. Pakcik tu dah kenal dah muka-muka kami yang selalu sangat membeli durian dari dia. Ini yang terbaru, weekend lepas. Sekali beli 7 biji. Semua isi kuning. Sedapnya tak terkata... hehe...

Sebut pasal durian, saya agak pantang nampak durian apatah lagi terrrbau aroma durian. Tambah-tambah pulak bau durian yang sedap punya. Terus kecur liur.... hehe... dan secara automatik akan rasa craving sangat-sangat nak makan durian.

Sebelum operasi makan, cik Adrianna dah menunggu dah sebab dia pun hantu durian jugak, sama macam ibu dia. Mr.Husband buat dono aje pasal tak geng. Aleesya tak ambik port, sibuk main basikal.

Adrianna kena posing dulu sebelum operasi makan durian. Ibu siap suruh tunduk kasi rapat lagi dengan durian. Inilah rupe durian yang reganya RM70. Isi terbaik!

Ala, gambar tadi serius sangat. Kena paksa posing lagi sekali... kali ni ibu suruh senyum tapi macam 'senyum tak jadi' je tu... hihi...

Disebabkan ibu tak puas hati dengan 'senyum tak jadi' tu, so ibu suruh Adrianna posing lagi sekali. Tapi kali ni langsung masam mencuka jadinya... haha...

Sebabnya Adrianna cakap "Ibu cepatlah, Adrianna dah lapar nak makan durian ni..." (sambil buat muka sedih tahap gaban). Terus jatuh kesian. "Oklah, oklah... kita bukak sekarang..." hehe... Aleesya makan jugak seulas... Ayah pulak, bila ibu dah siap bukak semua baru dia datang. Tak aci!

Aritu ada baca satu entri cakap pasal ghairah makan durian kat sini. Pape je la. Janji sedap *(^_^)*

16 comments:

LilyGrynn said...

Durian? Baru sebut durian ke tadi???
Aduhai, nak nangis rasanya. Favorite saya jugak tapi skrg ni tak leh nak makan. Kalau sekali jumpa durian, tak main ler beli sebiji dua, kalau boleh nak pakai karung ler. Sekali makan, bukan seulas dua, berbiji-biji sampai tak daya menahan kepanasan!
Rugikan kalau orang tak suka makan durian!

Liza @ Adzriel AB said...

adehhhh... nak laaa. adrianna tak call makcik pun ye!..

* ainul AB * said...

LilyGrynn, yea yea jumpa geng... sama la kita... apa brg beli sebijik dua kann... haha... sekali makan kenala pulun betul2... baru puas hati dan rasa nikmat makan durian... hihihi...

* ainul AB * said...

Kak Ija, adrianna cakap "cepatlah ibu.. adrianna dah lapar nak makan durian ni..." So, aku tak sempat nak call sesape dah... hahaha...

wardah said...

pakcik tu mmg selalu niaga kat situ...musim ke tak...dia memang selalu ada. hehe...yong pun pernah beli kat situ...dan mmg betul isinya terbaikkkk(boboiboy).

Kat perak musim buah, tp teman tak nyempat nak balik...hehe

* ainul AB * said...

Wardah, ya betul... pakcik tu mmg ada aje stok duriannya... dari merata semenanjung mengikut musim kawasan. Durian2 dia mmg sedap2. Dia jaga kualiti sbb dia penah ckp, kalo boleh dia nak customer dtg balik beli kat dia, so dia jual yg terbaik je la... hihi..

A'ah kat perak musim kan, tapi nenek suami teman tak offer pun... huhu... sadis!

Eyrique Ettiqaz. said...

kalau isi dia yg kuning tu lagi marvelous,rasa mcm lemak berkrim....

faisal said...

durian sedap dimakan bersama pulut dan santan..

http://faisalapardi.com/

sitiezahim said...

huhuhu besnyee...

Gimbul said...

woooo baunyer sapai ke blog teman.....

Encik L said...

slm, nice blog.

i was blogwalking, and stumbled here. now thinking to read all post, because its so normal. & hey, u subang bestari! my wife a teacher at that nearby secondary school.

p/s: how can i follow this blog?

..or, how can i follow my comment? haha

* ainul AB * said...

Eyrique Ettiqaz, isi kuning... sedap giler... musang king tu.. hhehe...

* ainul AB * said...

faisal, yes memang sedap tapi saya prefer makan durian saje tanpa gangguan rasa lain, hehe... durian solely.. yummy :-)

* ainul AB * said...

Siti, dah beli ke kat Jerman? Mesti mahal kan kat sana... hehe

* ainul AB * said...

Gimbul, bau durian memang satu kampung boleh bau... hehe...

* ainul AB * said...

Encik L, oo ye ke... dekat sgt tu Encik L... rumah saya sebelah sekolah menengah tu je :-)

Jemputlah Follow, the button is at the bottom left of this blog :-)

Thanks *(^_^)*