My heart, my soul, my joy & my happiness!

Wednesday, November 18, 2009

Adrianna is 3 years old

Syukur ke hadrat Allah, anak gadis saya ni dah makin besar panjang (iye... panjang). Dulu masa study, kawan2 suami saya panggil dia 'Panjang'. Now, dah turun kat anak. Genetik kan. (Ok off topic kejap). Saiz muka kami dah nak sama besar dah.

Hari ni 18/11/2009, Adrianna genap 3 tahun. Kelmarin dia cakap "Adrianna nak naik kapal terbang". Sebab masa tu kami baru lalu kat Subang Airport, dia nampak kapal terbang dan kagum dengan saiznya yg sgt besar. Apa reaksi kami? "Nanti kita naik la, kita pergi jalan2 nak?". Adrianna pun mengangguk2 happy. Dalam hati "aduhh... bukan murah sayang!".

Hari sebelumnya, dia nak makan durian. Ibunya yg nak, anak jadi sandaran. Tapi surprised jugak sebab dia makan 6 ulas. Kalah ayah dia. Ibu Adrianna seperti biasa, 10 bijik pun tak cukup!!! Aleesya pulak tunggu transformasi susu ibu perisa durian, kira makan durian jugaklah.

Tu gambar masa kami pergi vacation baru2 ni, kat Padang Besar. Ayah beli topi cowboy untuk dinner treasure hunt ofis dia. Adrianna suka pulak topi tu. Yg tepi tu Atuk Ajis yg kepenatan kerana terlalu byk berjalan.

Adrianna boleh disimpulkan agak banyak ragam sejak Aleesya dilahirkan. Maklumlah, perhatian dah terbahagi 3... 2/3 utk adik, 1/3 je utk dia, sbb Aleesya masih baby, Adrianna dah pandai berdikari. Now, Adrianna dah pandai cakap kalau nak buang air kecil/besar. Tak payahlah pakai diapers lagi. Cuma pakai waktu malam semasa tidur je (Saveee duit ibu sayang!).

Bab jalan, no.1. Sampaikan bila dah abis jalan, masa on the way nak balik tu, dia akan tanya "Kita nak pergi mana ni?". Ibu jawab "Balik rumahlah"... Sepantas kilat dia cakap "Olorr taknaklah, Adrianna nak jalan". Paling dia suka; Giant. Asyik asyik "Nak pergi Giant". Sbb kat Giant Kota Damansara tu, ada playground besar.

Semoga Adrianna menjadi insan berguna kepada keluarga, agama, bangsa dan negara. Itulah harapan seorang ibu. Streotype. Betul, itulah harapan saya.

3 comments:

mama ariq said...

wahhh, dah besar yer adrianna....... tak lama lagi blh menantu la...hehehhe

su said...

ainul, cantik adrianna pakai topi tu...heheheh

* ainul AB * said...

Mama Ariq: Hah, menantu? Tu yg pening kepala tu... hehe... Kita aje la berbesan *(^_^)*

Su: thanks... susah nak tangkap gmbr ni, di asyik lari2 je.