My heart, my soul, my joy & my happiness!

Tuesday, November 8, 2011

Aidiladha 2011

Actually saje nak tunjuk gambar anak2 saya dan sepupu2nya ni. Excited sangat. Sebenarnya time raya ni, budak2 yang paling seronok. Se-dua-tiga menjak kami beraya di KL ni, ada rasa kureng sikitlah feel raya. Memang berbeza sangatlah beraya di bandar dengan di kampung. Actually dengan kata lain, semuanya berubah sejak arwah ayahanda sakit teruk. Start raya haji tahun 2009 kami berkampung kat Subang je sebab condition ayah yang tak berapa ok. Kalau balik kampung susah pulak kalau ada emergency. Hospital Jengka tak reliable langsung.

Berbalik kepada kemeriahan raya tahun ni... tak meriah mana pun. Raya Haji tahun ni giliran kami adik-beradik lengkap. Maksudnya, semua turn family sini, bukan mertua. Jadi, penuhlah anak-anak sedare. Termasuk anak-anak saya, ada 15 orang kesemuanya. BARU 15!!! Amirul je yang miss sebab balik Semanggol.

Kali ni Adrianna dan Aleesya pakai jubah. Jubah lama dah tu, mak beli kat Mekah dulu.

Menu wajib kami masa raya, kalau kat Jengka, mesti buat lemang, ketupat yang anyam tu & tapai tapi kat sini leceh sikitlah, so mak dan kakak2 chef buat nasi impit Adabi, kari ayam, kuah kacang, rendang daging, pulut dan ada menu tambahan ikut selera keluarga. Kali ni kakak chef buat mee rebus... sebab celebrate birthday anak2 dia sekali yg lahir bulan November. Aktiviti wajib ialah MAKAN, dari pagi sampai malam. Satu perut jadi tiga. Kembang tak hingat :-D

Since beraya kat Subang, memang tak pegi ke mana pun. Lepak je la ngadap TV sambil MAKAN. Lupakanlah seketika pasal diet, lepak tepu, kolestrol dan makanan seimbang sebab kalau fikir sangat, tak enjoyla makan sup gearbox... hehe... dan sejak anak menantu Cik Sharrah ni berkecimpung dalam dunia bisness, kami kalau berkumpul adik-beradik, talking about business tu... ececehh... Alhamdulillah, ikut sunnah Rasullullah.

Salam Aidiladha. Semoga mak ayah Wardah dan Abg Atan (sepupu kami) dipermudahkan dalam segala urusan di Tanah Suci dan selamat pulang ke tanahair.

5 comments:

Munnafendy said...

hiiii..sama la dgn family sy.penuh rumah sbb kali ni semua turn beraya dgn fmly kitorang =)

mlyn budak2....erkk penat tak hengat

sitiezahim said...

mesti windu zaman beraya kat jengka kan...ronda2 naik motor..huhuhu

Amani Beg & Kraf said...

http://amirulhashim.blogspot.com/

alamak..terkomen guna amani lak!.. liza

elvin said...

blognya bagus kawan.follow back ya ke http://skrtu.blogspot.com

* ainul AB * said...

Munnafendy,
budak2 la yg memeriahkan suasana kan :-)

Siti,
pergh... rindu tak hingat ko!
Aku g umah ko, pastu gi umah Fizah, umah Che, umah Shahrul... pastu gi umah aku... bergilir2 kite... hehe...

Amani / Kak ija,
No problem!

Elvin,
TQVM ya :-)